Wegański szejk owsiany

Wiśnowo-kokosowy szejk owsiany

przepis:

4 łyżki płatków owsianych + pół szklanki wody
szklanka mleka roślinnego (u mnie sojowe)
opcjonalnie słodzidło (u mnie stevia)
szklanka wiśni
kopiasta łyżka wiórek kokosowych

Płatki zalałam wodą, a kiedy napęczniały zmiksowałam z pozostałymi składnikami. Dodatkowo zalałam większą ilością mleka sojowego.


Miłego dnia!




12 komentarzy:

  1. wczoraj rozdawali u mnie na straganie wiśnie za darmo i teraz żałuję, że nie wzięłam, bo bym takiego szejka wypiła :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O jeju, wiśniowo-kokosowy... Niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiśnia kokos też super. Szczególnie w lodach!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, brzmi świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiśniowo kokosowy? Wiśnie?Kokos?To połączenie jest genialne!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. W 'cosily white kitchen' nawet szejk wiśniowy musi być tak jasny. Jesteś królową delikatności :D

    OdpowiedzUsuń
  7. wegański czy nie wegański szejk owsiany najlepszy jest :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio zapijam się takimi szejkami i mlekiem sojowym ♥
    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń