Mąka do kolekcji

Gruszkowo-makowy budyń jaglany z orzechami

przepis:

4 łyżki kaszy jaglanej
duża gruszka
łyżka mąki makowej
szczypta imbiru
łyżeczka sproszkowanego korzenia maca
1/3 szklanki wody
do podania:
orzechy włoskie, laskowe, nerkowce

Kaszę uprażyłam na suchej patelni i ugotowałam do miękkości. Zblendowałam z pozostałym składnikami. Podałam z siekanymi orzechami.



Miłego dnia! :)


19 komentarzy:

  1. swietny pomysl na sniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwszy raz widzę coś takiego jak mąka makowa! Faktycznie dodaje makowego aromatu? Jest on mocno wyczuwalny? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mąka makowa!!!? ja też chcę!!! :D mielonego maku często używam, ale mąki jeszcze nie spotkałam, a jako że go bardzooo lubię to chętnie kupię gdy nadarzy się okazja :) fantastyczny pomysł na budyń, jaglane - jedne z ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Budyń jaglany - jestem zawsze na tak! W każdej możliwej kombinacji :)
    O mące makowej w życiu nie słyszałam, musi być ciekawa w smaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie spotkałam się z mąką makową :D Fajniusia! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pierwsze słyszę, ciekawe jak by mi podeszła ;P

    OdpowiedzUsuń
  7. Mąka makowe? Coraz to ciekawsze rzeczy u Ciebie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. no o takiej to nawet nie słyszałam :D gdzie Ty wyszukujesz takie cuda? :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mąką makowa? że coo? jestem w szoku, pierwszy raz słyszę ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mąka makowa? po raz pierwszy coś takiego widzę :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie zdziwię Cię chyba, gdy napiszę "mąka makowa?!" :D cudowna musi być! i łyżeczkę masz piękną :)

    OdpowiedzUsuń
  12. czy ta mąka makowa to po prostu zmielony mak?

    OdpowiedzUsuń
  13. o matko, ten budyń obłędnie się prezentuje! aż mam ochotę Ci go porwać :D
    weekend, nie zapomnij wypcząć kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mąka makowa?! Wow, genialne :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Mąka makowa? Wow, ale czad! :) Gdzie dorwałaś? ;>

    OdpowiedzUsuń
  16. O matko, mąka makowa? Słyszałam i widziałam wiele różnorodnych mąk, ale do głowy by mi nie przyszło, że makowa też istnieje! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nigdy się nie spotkałam z tą maką. Twój budyń musiał nabrać ciekawego smaku ;)

    OdpowiedzUsuń