1:0 dla mnie

Jednoskładnikowe naleśniki z kaszy gryczanej z musem jogurtowo-bananowym, truskawkami i wiórkami kokosowymi

przepis:

60g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
1/3 szklanki wody

Kaszę przepłukałam, zalałam na noc wodą. Rano odsączyłam, dolałam 1/3 szklanki wody i zblendowałam. Smażyłam na patelni teflonowej bez tłuszczu z obu stron.


instagram

Miłego dnia!



17 komentarzy:

  1. Zazdroszczę Ci tych naleśników! Ja z nimi poniosłam porażkę, ale kiedyś będzie rewanż :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ja wolę nie ryzykować :D choć wyglądają kusząco.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja z obawy przed porażką jeszcze się za nie nie zabrałam, ale widząc Twój słodki sukces, sama nabieram odwagi ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też dziś gryka, te naleśniki na pewno spróbuje! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo się cieszę, że się udały! praktyka czyni mistrza ;) świetnie Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie ostatnio to naleśniki wygrały :c Ale muszę spróbować jeszcze raz!

    Zapraszam: http://poranny-talerz.blogspot.com/ ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeszcze trochę i sama je usmażę, na razie jednak zostanę przy tych z mąki i jaja :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam je :) i śliczne Tobie wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  9. i właśnie takie naleśniki sa moimi ulubionymi!

    OdpowiedzUsuń
  10. a ja ostatnio poległam na ich robieniu :<

    OdpowiedzUsuń
  11. JA jeszcze raz zmierzę się z tymi nalesnikami :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam te naleśniki. To jedne z nielicznych które zawsze mi wychodzą :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zachęcacie do tych naleśników coraz bardziej!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bałabym się robić takie naleśniki! Na pewno by mi nie wyszły :P

    OdpowiedzUsuń