31 Najdelikatniejsze płatki ryżowe

Płatki ryżowe na kokosowym mleku sojowym z tartą cukinią, płatkami migdałowymi, kandyzowanym aloesem,płatkami różanymi i syropem z agawy


Zdecydowanie najdelikatniejsze śniadanie jakie jadłam. Do tego kokos i cukinia- ukochany duet!

I znów nowy tydzień. Nie wierzę jak ten czas szybko leci! Wiem tylko, że jeszcze mam pełno rzeczy na wakacyjnej liście "do zrobienia".
Dzisiaj malowanie i koniecznie zakupy, bo cierpię na pustą lodówkę i owocowy kryzys!

przepis:

szklanka kokosowego mleka sojowego
 kawałek cukinii (około 120g)
45g płatków ryżowych
łyżka płatków migdałowych
łyżeczka syropu z agawy
do podania: aloes kandyzowany, suszone płatki różane

Mleko zagotować, cukinię zetrzeć na tarce, dodać płatki ryżowe i gotować na średnim ogniu do zgęstnienia. Przełożyć do miseczki, polać syropem, obsypać płatkami i podać z ulubionymi dodatkami.


Udanego tygodnia! :)

30 komentarzy:

  1. uwielbiam takie lekkie i delikatne śniadania <3
    Kokos z cukinią bardzo do mnie przemawia ;D
    Udanych zakupów ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. rzeczywiście wyglądają delikatnie! i na pewno takie właśnie były :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nawet wygląda tak delikatnie! :)
    musiało się rozpływać w ustach :D
    nie zapomnij niczego kupić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio mam fazę na płatki ryżowe i często je na kolację jem :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszne śniadanie na początek tygdonia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pewnie były tak delikatne że nim poczułaś je na podniebieniu już ich nie było:))

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę to powiedzieć - wygląda cudnie ;P

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj tak, prezentuje się bosko ;) Cukinia+kakao i cukinia+kokos to dwa najlepsze połączenia, zdecydowanie!

    OdpowiedzUsuń
  9. płatki ryżowe są bardzo dobre, ale z cukinią ich nie jadłam. Ogółem chyba nie bardzo lubię eksperymentować z takimi smakami, ale już sporo osób się takim połączeniem zachwyca, moze warto spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam kiedy śniadania mają takie jasne kolory. stają się jeszcze bardziej delikatne!
    płatki ryżowe ubóstwiam :>

    OdpowiedzUsuń
  11. Kokosowe sojowe? Ciekawie się zapowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Kokosowe mleko sojowe?! Skąd? :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam płatki ryżowe :) Są świetne!

    OdpowiedzUsuń
  14. Mimo, że te płatki jem bardzo rzadko, to lubię je właśnie za tą delikatność :) Chociaż nigdy nie gotowałam ich na mleku - zawsze zabierałam się za nie, gdy w domu nie było roślinnego.. :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Faktycznie wyglądają na bardzo delikatne i kremowe! *.* To dopiero świetne rozpoczęcie tygodnia! :D

    OdpowiedzUsuń
  16. zdecydowanie delikatne :) sam ich widok zachwyca, a co dopiero smak :)
    udanego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  17. Śniadanie wygląda uroczo, a jak pysznie podane! :)

    OdpowiedzUsuń
  18. muszę spróbować płatków ryżowych ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Kokos i cukinia to zgrany duet, zgadzam się:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ta delikatność aż przemawia sama za siebie ;]

    OdpowiedzUsuń
  21. zdjęcia równie delikatne...piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Uwielbiam, uwielbiam sposób w jaki fotografujesz! A w dodatku takie pyszności...

    OdpowiedzUsuń
  23. No, i chyba Twój blog trafi do czołówki moich ulubionych z serii kulinarne, tak mi się zdaje, po przejrzeniu kilku wpisów wstecz :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Baaardzo dziękuję, strasznie mi miło! :*
      I zapraszam oczywiście! :)

      Usuń
  24. ojej, na takim mleku to musiało być cudo!

    OdpowiedzUsuń
  25. oj tak bardzo delikatnie <3 !

    OdpowiedzUsuń
  26. No i jestem kupiona! Płatki ryżowe uwielbiam właśnie za ich delikatność :)

    OdpowiedzUsuń